30 Mart 2015 Pazartesi

Parlâmenterlere Seferberlik Çağrısı; Hasan Korkmazcan, TPB (Türk Parlâmenterler Birliği) Onursal Başkanı, TBMM E. Başkanvekili, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı,

Değerli Parlamenter Arkadaşım,
Milli, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne saldıranların sürekli hedeflerinden biri TBMM’dir. Çünkü TBMM, Türk Milleti’nin Milli Mücadele ile yeniden doğuşunun öncüsüdür.
Büyük  Atatürk’ün önderliğinde TBMM, milli onurumuzu, egemen, özgür ve bağımsız olarak sonsuza kadar var olma hakkımızı dünyaya kabul ettirmiştir.
TBMM ilk başkanıyla, üyeleriyle ve kurum olarak “Gazi” ünvanı taşıyan tek parlamentodur.
TBMM’nin tarihi kimliğini korumak, TBMM’nin çatısı altında görev yapan hepimizin tarih önünde borcudur.
Günümüzdeki ara rejimin yöneticileri, TBMM’nin denetim yetkisini yok saymakta, yasa yapma yetkisini ise anayasa dışı bir çoğunluk gücü olarak kullanmaktadır. Ülkemizdeki ağır ekonomik, toplumsal ve siyasi bunalımın gerçek sebebi bu çağ dışı anlayıştır.
Bunalımdan çıkış için, TBMM’nin şanlı başlangıcına uygun bir konuma kavuşturulması görevi kaçınılmaz bir seçim seferberliği gerektirmektedir.
Bu seferberlikte bütün parlamenter dostlarımın Türk Milleti’ni temsil etme onuruyla sorumluluk yükleneceklerine inanıyorum. Hepimiz TBMM’de namusumuz ve şerefimiz üzerine ettiğimiz yemine hayat boyu bağlı kalma bilincine sahibiz.
Hepinize  başarılar diler, saygılar sunarım.               
Hasan Korkmazcan
TPB Onursal Başkanı
TBMM E. Başkanvekili
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder