23 Mayıs 2014 Cuma

SÜLEYMAN DEMİREL ÇATI ADAYI İÇİN KİMLERİ ÖNERDİ?

DEMİREL ÇATI ADAYI İÇİN KİMLERİ ÖNERDİ?
Henüz aday açıklamayan seçim stratejisi de belirlemiş değil. AK Parti dışında CHP ve MHP'nin ortak aday çıkarma düşüncesi ağır basıyor..
Demirel çatı adayı için kimleri önerdi?..
Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde siyasi partilerin isim arayışları sürüyor. Henüz aday açıklamayan seçim stratejisi de belirlemiş değil. AK Parti dışında CHP ve MHP'nin ortak aday çıkarma düşüncesi ağır basıyor. Siyasi kulislerde iki partinin de tek bir adaya destek vermesi için yürüttüğü çalışmalar konuşuluyor.
DEVLET BAHÇELİ'NİN DEMİREL ZİYARETİ
MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "çatı aday" önerisi kapsamında görüşlerini almak için geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile buluşmasında, olası "çatı aday" isimlerinin konuşulduğu ileri sürüldü.
Siyasi kulislere yansıyan iddialara göre Demirel görüşmede dört ayrı isim telaffuz etti. Bahçeli'nin "çatı aday" önerisi için "Zor ama ısrarcı olmak lazım" diyen Demirel'in, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı Hasan Korkmazcan, AK Parti hükümetinde Başbakan Yardımcılığı yaptıktan sonra partiyle yollarını ayırarak yeni parti kuran Abdüllatif Şener ve İlhan Kesici'nin "çatı aday' olarak düşünülebiliceğini söylediği belirtildi.
BAHÇELİ, SEZER'LE DE GÖRÜŞTÜ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Süleyman Demirel ziyaretinin artından bu kez de 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le görüştü. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli görüşmenin çok sıcak ve samimi bir hava içinde geçtiğini söylerken, çatı aday önerisi hakkında görüşü sorulan Sezer "Sayın siyasi partilerin takdiridir. Söyleyecek bir şey yok" yanıtını verdi. 
23 Mayıs 2014, Cuma - (CHA., www.iyigunler.net // iyi günler net - TÜRKİYE)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder